Sant Ambrogio

Sant Ambrogio markedet i Firenze

Sant Ambrogio – En lokal oplevelse med kolorit.

Firenze har to overdækkede markeder. Det er dels San Lorenzo på pladsen af samme navn tæt ved hovedbanegården og dels Sant Ambrogio, tæt på Via de ‘Macci.

Her i det nye florentinske kulturmekka med gourmetmad butikker, kunstner-miljøer og Teatro del Sale dukker pludselig en bygning op, der ligner en overdækket p-plads, men lad dig ikke snyde. Det er Sant Ambrogio, et velassorteret delikatesse- og dagligvaremarked, et marked vi aldrig tidligere har opdaget på tidligere ture til Firenze. Markedet ligger på hjørnet ved gågaden Borgo la Croce i Firenze.

italiengodferie-marked

Delikatesseboder og smagsprøver 
Sant Ambrogio er altid åbent fra kl. 8 til 13, bortset fra søndag, og omfatter en lang række udendørs boder med alt fra tøj og sko til frugt, grønt og brugsting i alle afskygninger. Men indenfor finder vi herlighederne, som vi går efter. Slagterbutikker, hvor mester selv skærer kød ud til kunden efter smagsprøver, delikatesseforretninger med alle mulige lækkerier, olivenolier i lange baner og vinboder med alle varianter af Chianti-vine. Take-away shops, små restauranter og cafeer findes også her.

Kvaliteten i top
Priserne er i orden, og især køb af råvarer og sandwiches findes ikke billigere i Firenze end på Sant Ambrogio markedet, der er domineret af lokale kunder og handlende i det autentiske gamle boligkvarter.

Kvaliteten er i top målt efter danske forhold, og vi glæder os altid over i selv den mindste italienske shop at finde flot og personlig betjening og varer, som man selv smager på og bestemmer størrelsen af, før man køber.

Book din rejse til Italien på www.localliving.dk