Den Spanske Trappe

Den Spanske Trappe

Den Spanske Trappe i hjertet af Rom.

Den Spanske Trappe er en af de fineste seværdigheder i Rom. I 1717 udviklede arkitekten Francesco de Sanctis sammen med Alessandro Specchi et forslag til en trappe med 138 trin, som ville give adgang til kirken Trinita dei Monti fra det 16. århundrede, som ligger ved toppen af trappen.

Trappen er navngivet efter den spanske ambassade som lå i nærheden, men er opført og betalt af en fransk diplomat.

Trappen blev dengang et samlingssted for lokale kunstnere, forfattere og andre lærde. Senere er den blevet udødeliggjort i film som Cykeltyven og Prinsessen holder fridag.

Pyntet med blomster
Vi har besøgt denne flotte trappe flere gange og i månederne mellem maj og august, er den flot pyntet med blomster. Trappen er ofte besat af mange turister (læs: nærmest overfyldt), der tager et hvil. Det kan derfor anbefales at komme tidlig på dagen eller sent på aftenen, hvis du ønsker den for dig selv.

Trappen er i øvrigt den trappe med Europas bredeste trin.

Piazza di Spagna
Pladsen foran trappen hedder Piazza di Spagna og er fuld af butikker med kendte mærker. Her er også placeret en fontæne med en sunken båd med navn Fontana della Barcaccia. Designet var inspireret af oversvømmelsen af floden Tiber i 1598.

Området er et must på din tur i Rom.

Adressen er: Piazza di Trevi, Rom, Italien.